blockimage

DEF juniorit

DEF -juniorit ovat 2006-08 -syntyneitä, jotka ovat harrastaneet painia pääosin  4-6 -vuotta. Ryhmä harjoittelee 3-5 kertaa viikossa. Ryhmään valitaan painijat iän, kokemuksen, sitoutumisasteen ja pieneltä osin myös fyysisten ominaisuuksien perusteella. Ryhmän koostumusta tarkistetaan puolivuosittain.

VAKIOHARJOITUKSET
HPM jatkaa DEF junnujen kanssa vapaapainia keväälläkin. Jos haluaa, on myös kolme aluetreeniä viikossa alla olevan ohjelman mukaisesti. Katsoimme, ettei meidän kannata erikseen pitää kr. treenejä, kun aluetreenit palvelevat samaa asiaa. Aluetreenejä ei kuitenkaan suositella alle vuoden painineille. HPM:n treeneissä kyllä käydään vapaankin kaudella perusliikkeet krekosta, kuten käsivarsiheitto, niskalenkki, vyörytys ja sen puolustus.
vp = HPM:n pitämät ja Hannu Rantalan ohjaamat treenit. Joskus vp aluevalmentaja Niko Kettunen paikkaa
kr = Aluevalmentaja Veli-Karri Suomisen ohjaamat kr.room. painin treenit
Ma klo 19.00-20.30 PAINI Maunula vp
Ke klo 18.30-20.00 PAINI Rajatorppa kr
To klo 18.30-20.00 PAINI Maunula vp
To klo 19.15-20.45 PAINI Tikkurila kr
Pe klo 18.00-20.00 PAINI + KUNTOPIIRI Maunula vp
Su klo 13.00-14.30 PAINI Maunula kr

POIKKEUKSIA – EXCEPTIONS

To 18.4 klo 18.45 treenit Jakomäessä
Pe 19.4 ei treenejä, sali kiinni
Ma 22.4 ei treenejä, sali kiinni

 

 

Ryhmän painijat ovat tekniikan oppimisen herkkyysiässä ja tekniikkaharjoittelu on harjoittelun tärkein osa.

Kilpaileminen on tämän ryhmän osalta harjoittelua, mutta tärkeä osa sitä. Kilpaileminen kuuluu olennaiselta osaltaan ryhmän toimintaan. Kerätään informaatiota vahvuuksista ja heikkouksista kilpailutilanteessa niin valmentajalle kuin painijallekin. Kasvatetaan rutiinia.

Sitoutuminen. Opettelemme paljon tekniikkaa ja koko ryhmä ei voi mennä yhdessä eteenpäin, jos kaikki eivät sitoudu niin määrällisesti kuin laadullisesti harjoitteluun.

Kurinalaisuus. Ryhmän painijoita ohjataan omien tavoitteiden kautta ottamaan vastuuta laadukkaasta osallistumisesta harjoitustapahtumiin.

Harjoituksissa pitää olla vielä hauskaa vaikka siellä onkin tekemisen meininki. Ryhmäytymisen kautta painijat rikastuttavat sosiaalista elämäänsä harjoitusten, lisääntyvien leirien ja ulkomaisten kisamatkojen myötä.

Kaudella 2017  päätavoitteet ovat fyysisien ominaisuuksien kehittämisen aloittaminen, oma laadukas työskentely harjoituksissa, kilpailuista keskitymme eritoten mittauttamaan tasomme KLL:n kilpailuissa, Helsinki Openissa ja Tallin Openissa. Ryhmässä on lupaavia painijoita, mutta lahjakkuudella ei vielä pötkitä pitkälle.

Harjoitteluun tulee monipuolisuutta lisää. Enään ei ole perinteisiä painitreenejä aina, vaan taitoa, kuntoa, voimaa, otteluja sekoitellaan enenevässä määrin. Lisäksi tulee kerran viikossa oheislajiharjoitus, joilla saadaan monipuolisuutta kehittymiseen ja ennenkaikkea vaihtelua treenaamiseen.