Akselin debyytti arvokisoissa

• kesäkuu 15, 2018

Györ, Unkari 15.6.2018

Akseli Erkkola paini ensimmäisissä EM kilpailuissaan Unkarin Györissä perjantaina vapaapainin 44kg sarjassa. Kilpailu lähti varmoin ottein liikkeelle puolalaista Kamil Barlowskia vastaan. Akseli meni varoituspisteellä 1-0 johtoon ja kulmaohjeiden mukaisesti heti toisen jakson alussa tekniset 2 suorituspistettä cobrasyöksyllä. Näin vältyttiin niin usein vuorotellen annettava varoituspiste. Aleksi hallitsu ottelua ihan loppupuolelle asti, jolloin tuli pieni taktinen virhe. Päästi liian helposti taakse ja antoi siten 3-2 tilanteessa polskille saumat tehdä yllätyksen. SItä ei kuitenkaan tullut ja Akseli otti avausottelusta 3-2 voiton.

Toisessa ottelussa vastaan tuli Turkin Unsal Baris. Baris käytti kokeneesti Akselin yritykset hyväkseen vahvempana ja rullaili päälle tarvittavat pisteet. Taululla oli 10-0 turkkilaiselle ennen esimmäisen jakson loppua.

Sitten seurattiin tiiviisti miten Turkkilainen painii semifinaalissa Azerbaijanin painijaa vastaan. Melkeimpä kopiona edellisestä ottelusta Turkkilainen pyöritteli 10-0 voiton ja Akselille aukesi tie keräilyihin, koska hävisi finalistille.

Keräilyissa vastaan tuli Valko-Venäjän Valery Komar. 1-0 tuli aika nopeasti tauluun passiivisuuspinnasta. Akseli paini lähes koko ensimmäisen jakson liikaa irti kaverista ja pääsihän Komar sitten kuittaamaan jalkoihin syöksyn jälkeen allepanon. Tilanne oli 3-0. Toiselle jaksolla Akseli meni enemmän kiinni otteisiin ja erä sujuikin paljon tasaisemmin. Lisäpisteitä ei kuitenkaan Akselikaan pystynyt tekemään ja lopussa piti vaan yrittää riskillä, josta Komar passasi lopputilanteeksi 5-0.

Akselin sijoitus kilpailussa ei ole vielä UWW sivuilla, mutta lienee 10.

Sunnuntaina Akseli painii 44kg kreikkalais-roomalaista painia.