7 mitallia KLL kisoista

• lokakuu 16, 2016

Viimeiseen finaalipäivään lähti 9 painijaa, jotka saavuttivat lopulta 7 mitalia. Aina toki parannettavaa löytyi ja kaksi mitalitta jäänyttä harmittelivat itse omaa epätasaista suorittamistaan. Mitali heidänkin osaltaan olisi ollut otettavissa.

Kisamenestyksestä voisi nostaa muutamia juttuja. Vadim Elkin paini hienosti pronssia, vaikka treenivvastustajan puute alkusyksystä näkyykin alentuneessa suorituskunnossa. Toivotaan, että tilanne paranee ja Vadinkin voi sitten tavoitella kultaista mitalia.

Akseli Erkkola palasi pitkältä loukkaantumistauolta tänä syksynä molskille. Heinäkuussa alkanut harjoittelu riitti nostamaan suorituskunnon kultamitaliin vaadittavalle tasolle.

Toni Juvonen kasvoi kisojen aikana roiman askeleen. Kultamitalikaan ei ollut kaukana. Vielä on hiukan poikamaisia virheitä, mutta Toni pääsee ensi vuonnakin vielä ala-asteen sarjaan. Olkoon tämä rohkaisuna muille meidän DEF junnuryhmän ”isoille” pojille. Samaa ruisleipää kaikki syö.

Karhusaareen meni kaksi mitalia, minkä valkku ennen kisoja jo ”lupasi”. Pojat painivat vuoden harjoittelumäärän jälkeen aivan loistavasti. Vaikka harjoitteluaikaa on noinkin vähän, voi edistyä, kun treenaa sen 4-5 kertaa viikossa. Osa aktiiviharrastajista saattaa polkea paikoillaan ja junnata 2-3 treenin viikkotahtia.

Pavel Dovlatjan oli päättäväinen sunnuntaina. Lauantai ei oikein sujunut ja tuli tappio. Sunnuntaina molskille astui päättäväinen kaveri ja hän ottikin kaksi voittoa. Sarjassa kukaan ei voittanut kaikkia ottelujaan. Sijojen  1. ja 2.  molemmat painijat voittivat kolme ottelua. Paremmuuden ratkaisi keskinäinen ottelu, jonka vei Teemu Laurila. Pavelille hopeaa. Samassa sarjassa 3. ja 4. sijoittuneilla oli myös molemmilla 2 voittoa ja pronssin sai keskinäisen ottelun voittaja. Näin hyviä otteita esittänyt Valied Rezaei jäi sarjassaan neljänneksi, vaikka voittikin avauskierroksella sarjan mestarin 10-0. Tällaisia oppirahoja pitää joskus maksaa. Valied on paininut syksystä 2015 saakka, mutta kilpailurutiinia on vielä liian vähän.